Prezenterka kulinarna 1

Opinie o mojej kuchni


" ... Oczywiście tarta, którą miałem okazję próbować była bardzo smaczna:) jak każde Pani danie bardzo ciekawe połączenie klasyki w smaku i nowoczesności w formie podania. To bardzo miłe, że ktoś oprócz mnie stara się kombinować z kuchnią polską na przekór wszystkim:)..."

- Karol Okrasa

" ... Byłam gościem w Kuchni u Małgosi Puzio i zachwyciła mnie rolada łososiowo-szpinakowa, którą spróbowałam, a ponieważ zbieram przepisy wegetariańskie zainteresowały mnie też i inne pomysły Małgosi na potrawy bez mięsa- polecam..."

- Katarzyna Piekarska

" ... Dawno temu w latach 80-tych przyjaźniłem się z reprezentantem Polski w koszykówce, zawodnikiem, którego mecze komentowałem- Markiem Sobczyńskim, pamiętam jak zawsze chwalił kanapki swojej żony, dopiero niedawno dowiedziałem się od niej samej- że to była- Małgosia Puzio. DZiś mam okazję próbować jej potrawy w "Pytaniu na śniadanie"- bardzo mi smakują.." -

Włodzimierz Szaranowicz

Prezenterka kulinarna 2

" ... Zaskoczyła mnie w "pięknych okolicznościach przyrody" podczas grillowania na kanałach Augustowskich -pljaskavica- mielony po bałkańsku z regionalnym syrem przyrządzony przez Małgosię, a ryby mazurskie pieczone nad ogniskiem na patykach? mmmm-Pychota....."

- Michał Olszański

" ... Piszac o kuchni Małgosi Puzio należy zacząc od stylu jej obecności w kuchni - pełna werwy, energiczna , tworzaca swoje potrawy z fantazja, ale zawsze opierając się o dawne polskie przepisy i o zdrowe produkty. Dokładnie wie, z czego korzysta, jakie właściwości dla zdrowia maja używane przez nią składniki. Odważnie eliminuje to wszystko, do czego namawiaja nas reklamy a co nie służy naszemu zdrowiu, szuka w dobrej literaturze, docieka i sprawdza. Nigdy nie zapomnę jej zupy, kiedy jako gość przyszłam do Pytania na śniadanie, po ostatnim odcinku programu Gwiazdy tańcza na lodzie”. Ma się rozumieć odcinku zakończonym imprezą pożegnalną. Gorąca zupa grzybowa była prawdziwym zbawieniem dla nas wszystkich. Gośka gotuje starannie i z wyobrażnia jednoczesnie!"

- Anna Popek

"... Witam P.Małgosiu, Wszystko było pyszne! Gratulacje od całej Rodzinki! Nawet nie wiemy, która z potraw była lepsza od innej.Każda w swoim rodzaju.Zupa bardzo smaczna i wszyscy stwierdziali, że przede wszystkim zdrowa. Gąska palce lizać. Ziemniaczki szkoda..., że tak mało. Co do surówek i warzyw na pierwsze miejsce zajęła cukinnia z kozim serem i carpaccio z kopru właskiego. Pozostałe dodatki tez wspaniałe, ale uznaję, że trudno było wszystkiego spróbować - trochę przeholowałam. Tarta zjedzona do końca. Jeszcze raz bardzo dziękuję i przesyłam kilka zdjęć łącznie z moją wnuczką, która była honorowym gościem ale jej menu bardzo ubogie - tylko mleczko... poczekamy do następnego przyjęcia...."

-Małgorzata Sikora
Pracownia Architektoniczno - Konstrukcyjna PROEKS,
Stara Praga przy Fabryce Trzciny